Prøvetilgang til databasen «Global Health» frem til 22. oktober

Kjenner du til artikkeldatabasen «Global Health»? Biblioteket har fått prøvetilgang til databasen «Global health» via Ovid frem til 22. oktober og vi er glade for alle som vil prøve den ut.
Har du anledning å bruke denne databasen for å finne fagartikler er vi takknemlig for å få en kort tilbakemelding fra dere.

Vi har andre databaser via samme utgiver, f.eks. EMBASE, MEDLINE, PsycINFO og er veldig fornøyd med grensesnittet. Vi kjenner ikke databasen, så i denne omgang vil vi prøve å danne oss et bildet om den er relevant for våre fagmiljø. Dersom den er relevant , vil vi se hva vi kan gjøre for å sette den på en ønskeliste for innkjøp hos oss og/eller jobbe for at helsebiblioteket kan tegne et nasjonalt abonnement.

Vi sender ut informasjon om tilgangen til noen få personer jeg kjenner, så send gjerne videre til flere som kunne vært interessert.

Hva er Global Health

Selgeren sier ”Global Health databasen är den ända databasen som fokuserar sig på folkhälsa. 60% av innehållet är unikt och av dens 7,2 miljoner abstrakt är över 100 000 full text artiklar.” Utfra figuren nedenfor er det tydelig at den dekker en god del andre tidsskrifter enn PubMed, og er derfor verdt å søke i for å få bedre oversikt.

 Tilgang

På UiB har vi tilgang i testperioden via IP-numre. Lenken nedenfor gir tilgang både ved og utenfor UiB (off campus må dere logge inn med UiB-brukernavn og passord i EZ-proxy når det vinduet popper opp).
Klikk her og velg Global health:

https://pva.uib.no/login?url=http://ovidsp.ovid.com/autologin.html