Fra Guri – Velkommen til IGS 2021

(English summary below)

Kjære alle,
Velkommen til et nytt år ved IGS!

2021 blir et år med vaksiner og håp, men likevel langvarig og seig kamp med pandemien. Det vil bli opp- og nedstenginger, smittede i våre egne rekker, syke og karantener, av og på med digital undervisning osv. Det kommer til å tære på pågangsmotet som vi hadde mye av i fjor. Jeg skriver derfor dette til dere for å oppmuntre til fortsatt engasjement for forskning, undervisning, formidling – og et bedre samfunn. Det er det vi jobber for, og hvis vi minner oss selv om det, holder vi motivasjonen oppe!

2020 ble et langt år med mange utfordringer, men også med store faglige suksesser. Vi ble langt bedre på digitale plattformer, noe vi vil ha glede av i mange år. Vi hadde tilslag på en hel rekke søknader fra mange ulike fagområder. Vi publiserte i topp-tidsskrift på rad og rekke. Professor Ole Frithjof Norheim starter like godt det nye året med en publikasjon om rettferdig fordeling av vaksiner i verden i BMJ: https://www.bmj.com/content/372/bmj.m4853 – gratulerer til både Ole Frithjof og hele instituttet!

Ledergruppen ved IGS hadde et digitalt møte i morges og diskuterte hvordan vi kan unngå at mattheten senker seg med nok en nedstenging, som i denne omgang varer frem til 18. januar. Vi må huske at det skal skje mye bra i 2021. Alrek helseklynge blir et nytt og spennende sted å utvikle oss. Vi ekspanderer med Pandemisenter, vi deltar i et Senter for forskningsdrevet innovasjon, tre søknader om SFF er inne og flere andre utvidelser er planlagt. Vi har mange nye prosjekter på gang, gode publikasjoner kommer på løpende bånd og andre flotte ting foregår. Vi har ikke minst en rekke stillingsutlysninger i prosess og flere nye medarbeidere, både vitenskapelige og administrative, som gleder seg til å jobbe med oss og som kan inspirere oss med nye blikk på det vi driver med. Ta dem med i arbeidet, spør etter deres kompetanse og utvikle prosjekter og undervisning sammen med dem.

Alle gjør noe ekstra i ulike sammenhenger, ting som av og til er ganske usynlige, men viktige. Vi trenger alle oppmuntring i denne pandemi-maratonen. Vær flink til å se, rose og oppmuntre kolleger, kort sagt vær en god kollega! Da skal vi klare å gjøre 2021 til et skikkelig godt IGS-år også.

Jeg savner å treffe dere i kantinen, i gangene og møterom, men håper det blir mer av det etter hvert som året skrider frem!

Gode hilsener til dere alle
fra Guri


Short English version

Dear all,
Welcome to 2021 at IGS! This will be a tough year too, but the vaccines bring hope for less restrictions later this year. Lots of positive things are happening at IGS in 2021 – let this inspire you in your work. Ask for support if you need it, and support and encourage others when you can. Together, we will make 2021 another creative year at IGS!