Røvertidsskrifter

«Røvertidsskrifter» (eng. predatory journals) er i ferd med å true vitenskapens legitimitet! De hermer etter seriøse tidsskrifter og er tett forbundet med fremveksten av Open Access (OA).

De lyver om status og kvalitetssikring, lover rask publisering, og er tilsynelatende klare til å publisere stort sett hva som helst.

Dette må dere som forskere og spesielt ph.d.-kandidater være på vakt for.  Våre ph.d.-grader skal ikke inneholde artikler publisert i slike tidsskrift. Man bør derfor velge å publisere i aksepterte og kjente tidsskrift.  For Norge så finnes disse tidsskrifter her:  https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/Forside

Det Norske registeret over vitenskapelige publiseringskanaler (tidsskrifter, serier og forlag) drives i samarbeid mellom Det nasjonale publiseringsutvalget (NPU) og Norsk senter for forskningsdata (NSD) på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. NSD har ansvar for drift. NPU har ansvar for godkjenningen av publiseringskanalene. Kanalregisteret er utgangspunktet for hvilke vitenskapelige publikasjoner som gir uttelling i finansieringssystemet og synlighet i PubMed og andre kvalitetssikrede publiseringssystemer.