Levende forskningskart for COVID-19

Tempoet på ny forskning har aldri vært høyere enn nå under koronaviruspandemien. For å hjelpe beslutningstagere, helsepersonell, forskere og andre til å navigere og ta i bruk denne forskningen, har Folkehelseinstituttet (FHI) utviklet et systematisk og levende forskningskart for COVID-19.

En første versjon/betaversjon ble lansert like før påske og i går ble første oppdatering publisert her: https://www.fhi.no/kk/oppsummert-forskning-for-helsetjenesten/kart/

Målet er å vise all tilgjengelig forskning på COVID-19, med en finmasket kategorisering som kan hjelpe med å raskt identifisere relevante studier og kunnskapsoppsummeringer. Vi vil også gjøre en kvalitetsvurdering av det viktigste studiene, og vi vil gjennomføre raske kunnskapsoppsummeringer på de viktigste spørsmålene. Kartet vil oppdateres ukentlig, og vi sender ut et ukentlig nyhetsbrev for alle som er interessert. Påmelding til nyhetsbrevet finner dere her: https://forms.apsisforms.com/01b0d1b5a3812eded622df653d3cd482

Vi håper kartet vil være nyttig, og vi tar svært gjerne imot tilbakemelding på hva vi kan forbedre. Tilbakemeldinger kan sendes til Covid-19.evidencemap@fhi.no.

Og del gjerne videre med kollegaer og fagmiljøer som kan ha interesse av forskningskartene og kunnskapsoppsummeringene som lages fremover.

Vennlig hilsen
Merete Kile Holtermann


Avdelingsdirektør
Avdeling for formidling og bruk av kunnskap
Folkehelseinstituttet
www.fhi.no
MereteKile.Holtermann@fhi.no